Bemutatkozás

Szeretettel köszöntelek!

Szeretnél valóban JÓL lenni?

• Keresed azt az utat, módszert, amitől elmúlik a gerinc, nyak, csipő, térd, hát, váll fájdalmaid?
• Szeretnéd, hogy végre feloldódjanak azok a feszültségek, melyek nyűgössé, fáradttá tesznek?
• Szeretnél nem csak átvánszorogni, hanem valóban megélni minden napot és pillanatot?

Az lyengar jóga segíthet neked!

Miért a lyengar jóga?

 

Csipőficammal születtem, szüleim olyan későn jutottak el velem az orvoshoz, hogy már hiába tették rám az úgynevezett ‘kengyel’-t az ízület már nem tudott a helyére kerülni.

Kiskamasz koromig csak annyit éreztem, hogy nehezebb a mozgás, ennek ellenére folyamatosan sportoltam. A mozgás már akkor is lételemem volt. Atlétika, hosszútávfutás, ritmikus sportgimnasztika és a szokásos, ugrókötelezés, egyebek, ahogy az egy izgő-mozgó kislánytól elvárható.

15 évesen beleszerettem az aerobikba, hetente négyszer jártam edzésre. Elkezdett fájni a csípőm, de azt hittem, hogy csak valamit nem jól csinálok. Az évek alatt fitness oktatói, személyi edzői, gerincterapeuta képesítést szereztem. Tanítottam, terápiákat tartottam, de a saját fájdalmam maradt.

Huszonéves koromban egyik kedves barátnőm elcsábított egy jóga órára, ami után rögtön tudtam, ez valami más, mint ami eddig volt. Szinte az összes jóga stílust kipróbáltam, mind adott valamit, jógaoktató és kismama és babás jóga oktató lettem, de a fájdalom még mindig maradt.

Aztán végre, 30 évesen egymásra találtunk: az lyengar jóga és én és elmúlt a fájdalom.

Hogy még jobban megértsem az emberi test és lélek összefüggéseit, elvégeztem egy természtgyógyász főiskolát. Így ha valaki egy orvosi lelettel érkezik hozzám, célirányosan tudom összeállítani a számára leghatékonyabb jóga gyakorlatsort.

A lyengar jóga ugyanis:

• egyszerre nyújt és erősít, helyére teszi az ízületeket
• megtanítja, rögzíti a helyes testtartást
• megerősíti azokat az izmokat, amik ehhez szükségesek
• hatékony, precíz ezáltal bárki, bármilyen korban elkezdheti.

A hatha jógát 15 éve, a lyengar jógát 10 éve tanítom, és folyamatosan képzem magam. Tanáraim voltak többek közt: Kevin Gardiner, Rita Keller, Bob Blaiser (akiknek rendszeresen asszisztálok a tanárképzéseiken Európa szerte), Stephanie Quirk (akinél a 3 éves jóga terápiás képzést végeztem Dániában), Patricia Walden, Claus Gresch… akiknek őszinte hálával tartozom

Az Iyengar jógában nagyszerű lehetőségeket kaptam önmagam megismerésére és fejlesztésére! A módszer kidolgozottsága és precizitása, az eszközök használata révén bárki számára elérhetővé válhatnak a jóga jótékony hatásai!

JÓL-LÉT

Miért csinálod?

Úgy érzem, hogy ebben a feladatban megtaláltam mindazt a hatékonyságot, precizitást, amit egyetlen más mozgásformában sem. Pedig még az Egészségügyi Magánegyetemet is elvégeztem. De végül csak visszakanyarodtam a jógához. Nagyon szeretem az embereket és imádok adni…figyelmet, tudást, empátiát, gondoskodást. Gyakorlásomban mindig a “jól lenni” érzést keresem. Ez sok-sok gyakorlással jár. Néha a határaimat feszegetem. De mindig érzem, hogy minden, amit magamért teszek, meghálálja magát.

Mi a kedvenc pózod?

Két kedvencem van. A fejenállás és a válltámasz (gyertya). Olyan érzésem van közben, hogy megáll az idő. Csak a póz van és én. Mintha összekapcsolódnék önmagammal.

Mennyit gyakorolsz úgy általában?

Reggel a kislányomat viszem az iskolába, így utána, mikor bemegyek a studióba, mindig van 1-2 órám gyakorolni. Feltöltődöm tőle reggel. Utána beindul a napom, órák, magánórák egymás után. Céges dolgok, amik nem tűrnek halasztást. Délután pedig vagy óráim vannak, vagy az iskolába megyek a lányomért. Este lefekvés előtt pedig rendszeresen meditálok. Ez a napom zárópontja.

Mivel töltöd az időd, amikor nem jógázol vagy tanítasz?

Legfőképpen a lányommal. Biciklizünk, játszunk, tanulunk. Fontos számomra az anyaság, a lányommal eltöltött idő. Sokféle dolgot tanulok. Asztrológia egy speciális ágát 3 éve, meditációt 5 éve. Szellemi dolgok mindig is érdekeltek, legfőképpen a meditáció változatai.

Mi a jövőterved?

Szeretném továbbra is képezni magam. Teljesen elragadott az életem végéig tartó tanulás szele.:) Tudom, minden, amit tanulok az fejleszt, vezet tovább…ezt az érzést szeretném követni és ebben segíteni másoknak.

 

Veres Mónika