Tanfolyamok

Gerincerősítő Iyengar jóga tanfolyam

2019. szept. 19-től | CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT 19:15-20:45 | 6 alkalmas

Az órára bármikor becsatlakozhatsz a szabad helyek függvényében. Egy alkalom ára: 2700 Ft.

Oktató: Veres Mónika, okleveles Iyengar Jóga oktató (Senior Intermediate I. szint)

Létszám: max 20 fő

A tanfolyam díja: 14.400 Ft / 6 alkalom

Kezdés: 2019. szeptember 19. csütörtök 19:15

Helyszín: Ananda Jóga Stúdió (XI. Edömér u. 4.)

 

Kinek ajánljuk ezt a tanfolyamot?

Ha még sosem jártál jóga órán vagy már kipróbáltál mást és kíváncsi vagy, hogy miért az Iyengar jóga a leghatékonyabb irányzat- várunk szeretettel!

Vagy ha régóta nem mozogtál és szeretnél megerősödni, kitűnő közérzettel, fájdalom nélkül élni, akkor a legjobb helyen jársz!

Ez a tanfolyam a gerincerősítésre és a helyes testtartás kialakítására és megértésére fókuszál, ahol erősítés és nyújtás egyszerre történik.

A gerinc ereje és állapota alapvetően meghatározza a közérzeted vagyis, minél erősebb és kiegyensúlyozottabb a gerinced, annál jobban érzed magad a mindennapokban!     

                            

Hogy épülnek fel a tanfolyami órák?

- Minden óra ráhangolódással kezdődik, hogy a mindennapokból visszatérhess önmagadhoz.  

- A gerincerősítéshez szükségesek az álló pózok, melyek segítik, hogy a gerinc melletti izmokban létrejöjjön az erő és a "hosszúság". 

- Az ülőpózokban és a gerinccsavarásokban pedig, -  a talaj stabilitásából kiindulva, - megértheted és megtapsztalhatod a gerinc keresztirányú megnyújtását. Mindezek együttesen segítenek abban, hogy jobban megértsd a gerinc működését, és megérezd, létrehozhasd a helyes testtartást.

-  Itt tanulod meg azokat a  "trükköket", amelyek segítségével a nap végéig is friss maradsz. Lassan haladva és speciális eszközök segítségével elkezdjük gyakorolni a válltámaszt. Ennél a póznál gerinc melletti izmokat tudjuk erősíteni, hogy védjék a gerincet. 

- Ezt követik, már azok az ászanák amelyek tovább erősítik és javítják a gerinc mindhárom szakaszát.

- Az órák végén pedig pihenünk, relaxálunk. A különböző relaxáló pózokban mindig a gerinc más és más részére fókuszálva lazítunk, hogy megérezd a gerinced ellazulását is az erősítés után.

 

Mi a különbség a tanfolyam és a normál órák között?

A kezdő tanfolyamoknál – hozzád hasonlóan - kezdőkkel, hátproblémákkal küzdő „sorstársakkal” találkozhatsz és gyakorolhatsz; ez támogatást és biztonságot ad. A foglalkozásnál egyszerűen, de lépésről- lépesre haladva jutsz el az egyszerűbb gyakorlatoktól a bonyolultabbak felé. Ha van kérdésed, természetesen van lehetőséged kérdezni.

E tanfolyam elvégzése után folytathatod gyakorlásod az Iyengar jóga 1. szintű vagy az 1-2. szintű  óráin. Ha a gerinceddel problémád van fontos a folyamatos gyakorlás.  A tanfolyam elvégzésével megerősítjük a gerincet, de ezután is szükséges a heti 1 alkalom a gerinc  erejének megtartásához. Megköszöni majd a hátad! 

Veres Mónika

Senior 1. szintű Iyengar jóga tanát, tanátképző tanár

 

 


 

 Tovább az Órarendhez